top of page

Time is TBD

|

Tampere, Mahdollisuuksien tila

Syyllisyyden syvät jäljet - Työpaja syyllisyydestä

Tässä työpajassa tarkastelemme syyllisyyttä mm. konstellaatiotyöskentelyn ja itsereflektioharjoitusten avulla yksilöllisellä ja kollektiivisella tasolla. Työpajassa kaikki työskentely tapahtuu turvallisessa ja tukevassa tilassa, jossa osallistujien omia rajoja kunnioitetaan.

Syyllisyyden syvät jäljet - Työpaja syyllisyydestä
Syyllisyyden syvät jäljet - Työpaja syyllisyydestä

Paikka & aika

Time is TBD

Tampere, Mahdollisuuksien tila, Selininkatu 5, 33240 Tampere, Suomi

Tietoa tapahtumasta

Linkki Facebook-tapahtumaan

Syyllisyyden syvät jäljet -työpaja alkaa sillä, että ohjaaja luo turvallisen ja sallivan ilmapiirin. Turva on perustarpeemme ja kokemus turvasta on edellytys sille, että voimme syvemmin avautua ja vastaanottaa sitä, mitä meissä itsessä tapahtuu ja mitä meille annetaan. Turvan luominen työpajaan edellyttää ohjaajalta sitä, että hän on itse kokemuksellisesti turvassa, sekä sanoittaa asiaa ryhmälle eri tavoin, mikä luo turvaa ja kannattelua ryhmään.

Aito syyllisyys on tärkeä perustunteemme. Aito syyllisyys on kykyä erottaa oikea ja väärä, tehdä valintoja oikeudentajusta eli omastatunnosta käsin. Aito syyllisyys on kyky tuntea myötätuntoa itseä ja muita kohtaan ja hyväksyä epätäydellisyyttä ja keskeneräisyyttä. Aidon syyllisyyden kautta ihminen ymmärtää elämässä oman vastuunsa ja paikkansa. Aito syyllisyys eli myötätunto mahdollistaa rajojen asettamisen itselle ja toisille, minkä seurauksena ihmissuhteet voivat kukoistaa.

Kun ihminen ei ole yhteydessä aitoon syyllisyyteen, niin tilalla on vääristynyttä, tiedostamatonta syyllisyyttä eri muodoissaan. Vääristynyt syyllisyys on ylivastuullisuutta tai alivastuullisuutta, ylihuolehtimista, yläpuolelle asettumista, ylpeyttä, uhriutumista ja muiden pelastamista sekä omien tai muiden tarpeiden mitätöimistä. Vääristynyt syyllisyys on erilaisten riippuvuuksien taustalla. Vasta kun tulemme näistä asioista tietoisiksi ja löydämme itsestämme myötätuntoa ja tukea, suhteemme syyllisyyteen voi tervehtyä. Olemme syyllisyys- ja häpeäkulttuuri, jossa syyttäjän ja syyllistyjän rooleista on tullut normaaleja toimintatapoja käsitellä syyllisyyttä. Aitoon syyllisyyteen emme tarvitse mitään rooleja. Jotta kulttuuri ja ihmiset voisivat tervehtyä meidän on jokaisen otettava vastuu itsestämme ja kohdattava oma syyllisyytemme.

Omaantuntoon eli totuuteen yhteydessä oleva ihminen kykenee luottamaan elämään ja ottamaan vastaan sen mitä elämällä on annettavaa. Aito syyllisyys on yhteyttä omaan herkkyyteen, aistillisuuteen ja armollisuuteen. Rakastava myötätunto on voimavara, jonka avulla voimme tervehtyä vääristyneen syyllisyyden kahleista ja rakkaudettomuudesta itseä, muita ja elämää kohtaan.

Mitä teemme työpajassa:

Työpajassa tarkastelemme syyllisyyttä mm. konstellaatiotyöskentelyn ja itsereflektioharjoitusten avulla yksilöllisellä ja kollektiivisella tasolla. Työpajassa kaikki työskentely tapahtuu turvallisessa ja tukevassa tilassa, jossa osallistujien omia rajoja kunnioitetaan.

Mitä voit oppia työpajassa:

- läsnäolotaitoja - erottamaan aidon ja vääristyneen syyllisyyden toisistaan - tunnistamaan syyllisyyden eri mekanismeja ja vapautua niistä - tunnistamaan tarpeitasi - tuntemaan aidon itsesi - saamaan yhteyden tunteisiisi - vahvistamaan kehoyhteyttäsi

Mitä tarvitset mukaan:

- oma juomapullo - mukavat vaatteet - muistiinpanovälineet - (eväät)

Alustava ohjelma:

Aamu: - Tutustuminen ja aloituspiiri - Läsnäoloharjoitus, laskeutuminen tilaan - Konstellaatiotyöskentelyä - Jakamista 

Lounas (noin klo:12.00) 

Iltapäivä: - Yksilöohjausta ryhmäntukemana, konstellaatio menetelmää hyödyntäen + jakamista. - Tietoa ja keskustelua aiheesta syyllisyys - Päivän koonti ja loppupiiri 

Päivä elää ryhmän tarpeiden mukaisesti!

Koulutustaustaani:

Lähihoitaja, terapeuttinen ja henkinen ohjaaja, tällä hetkellä opiskelen perhekonstellaatioterapeutiksi. Lisäksi minulla on vuosien ajalta retriittejä, kursseja, kirjallisuutta sekä kokemuksellista, itsenäistä itsetuntemustyöskentelyä sekä oma kolmivuotinen psykoterapia. Vedän pienryhmiä, yksilötapaamisia, kehollisia harjoituksia ja luentoja. Tavoitteena minulla on auttaa ihmisiä löytämään itsensä, voimaantumaan ja muistamaan ketä he todella ovat.

Järjestäjä: Powerful life -Therapy & Spirit Juha-Matti Heiskanen

Somekanavat: IG: @juhamattiheiskanen TikTok: @juha_matti youtube: @juhamattiheiskanen Facebook: Juha-Matti Heiskanen

Aika ja paikka: Aika tarkentuu myöhemmin. Mahdollisuuksien Tila, Pispala Selininkatu 5 33240 Tampere

Työpajan hinta: 

130€ (sis. alv) Maksu tulee olla suoritettuna ennen tapahtumaa. Ruuat ovat omakustanteisia. Työpajaan mahtuu 8 henkilöä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset ovat sitovia.

Ilmoittautumiset ilmoittautumislomakkeella tai osoitteeseen juha83matti.heiskanen@gmail.com

Peruutusehdot:

Huomioithan, että ilmoittautuminen työpajaan on sitova. Mikäli osallistuminen perutaan alle 7 vrk ennen tapahtuman alkua, veloitetaan peruutus maksuna 25% osallistumismaksun kokonaissummasta. Mahdollisesta sairastumisesta tulee ilmoittaa järjestäjälle mahdollisimman pian, viimeistään ennen tapahtuman alkua. Mikäli osallistuja jättää ilmoittamatta, osallistuja on velvollinen maksamaan tapahtuman täysimääräisesti. Pidätän oikeuden tapahtuman aikataulujen muutoksesta mikäli ohjaaja sairastuu tai osallistujamäärä on alle 6 henkilöä tai muista itsestä riippumattomista syistä.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page