top of page

su 04. kesäk.

|

Tampere

Vapaudu voimaasi - vihatyöpaja

Vapaudu voimaasi on työpaja elinvoimasta, oman tahdon löytämisestä ja sen sanomiselle kyllä, mikä on missäkin hetkessä totta. Työpajassa luomme yhteyttä elinvoimaan, terveeseen vihaan sekä aggressioon.

Registration is closed
See other events
Vapaudu voimaasi - vihatyöpaja
Vapaudu voimaasi - vihatyöpaja

Paikka & aika

04. kesäk. 2023 klo 9.00 – 18.00

Tampere, Selininkatu 5, 33240 Tampere, Finland

Tietoa tapahtumasta

Linkki Facebook-tapahtumaan

Vapaudu voimaasi on työpaja elinvoimasta, oman tahdon löytämisestä ja sen sanomiselle kyllä, mikä on missäkin hetkessä totta. Työpajassa luomme yhteyttä elinvoimaan, terveeseen vihaan sekä aggressioon.

Oman voiman löytämiseen ja itsenäistymiseen tarvitsemme tervettä suhdetta vihaan ja rajoihin, mikä on välttämätöntä jos haluamme elää itsenäistä omannäköistä elämää. Vain vihan tuntemisen kautta voimme elää täyttä elämää, mikä mahdollistaa myös oman tahdon ilmentämisen.

Vihan tunteeseen liittyy paljon väärinkäsityksiä ja nämä on oikaistava suoriksi, että voimme olla elossa omana itsenä. On tärkeää ymmärtää, että vihan tunne ei ole väärin, päin vastoin se suojaa meitä ja on elintärkeä ystävä, joka yhdessä terveen pelon kanssa tuo suoruuden ilmentää omaa tahtoamme ja kyvyn olla olemassa. Tämän vuoksi lapsi alkaa ilmentää vihan tunnetta, eli omaa tahtoa luontaisesti 2-3 vuoden ikäisenä ja sen ilmentäminen toistuu useita kertoja eri kehitysvaiheissa.

Valitettavasti monella meistä vihan tunteen ilmentymistä ei ole osattu tukea oikein tai ei ehkä ollenkaan. Tästä syystä vihan tunteeseen liittyy monia väärinkäsityksiä kuten pelkoa, syyllisyyttä ja häpeää. Nämä väärinkäsitykset on oikaistava, että voimme itsenäistyä ja elää täyttä elämää. Moni on tullut tunnetasolla hylätyksi ja siitä syystä kantaa sisällään patoutunutta vihaa, jota on hyvä päästä purkamaan turvallisessa ympäristössä ja saada sitä kautta yhteys omaan luomisvuomaan. Vain kohtaamalla ne suojamuurit mitkä ovat rakentuneet luomisvoiman eteen, voi vapautua niistä. Tämän vuoksi tietoinen vihatyöskentely on elintärkeää.

Tutkimme työpajassa vihan eri naamioita katsomalla rooleja mitä olemme oppineet. Vihan valheellisia rooleja ovat kiltti ja katkera. Meidän kulttuurissa nämä valheelliset naamiot ovat ihannoituja ja todellisuudessa ne painavat tervettä vihaa (omaa tahtoa) vain syvemmälle piiloon ja aiheuttaa näin ollen katkeroitumista ja monia muita ongelmia.

Viha on yksi perustunteistamme, muita perustunteita ovat pelko, syyllisyys ja häpeä. Jokaiseen perustunteeseen liittyy omat haasteensa. Jos emme uskalla kohdata omia tunteitamme, emme voi elää aitona itsenämme maailmassa. Tilalla on erilaisia naamiota mitä olemme oppineet. Näistä syntyy erilaisia haasteita, kuten kehon ja mielen jumeja, tunnelukkoja sekä ihmissuhdeongelmia. Jos ihminen ei omista omaa vihaansa, se ilmenee erilaisina haasteina, kuten riippuvuuksina, epäsuoruutena (manipulointina), itsensä hylkäämisenä, passiivis-aggressiivisuutena, rajattomuutena ja uhriutumisena.

Yhtenä tarkoituksena työpajassa on katsoa turvallisessa tilassa näitä naamioita mahdollisimman rehellisesti, tulla niistä tietoiseksi ja vapautua elämään omaa sielukasta elämää. Tämä antaa meille mahdollisuuden vapautua siitä valheesta mikä nousee kulttuurin alitajunnasta. Yhteiskunnassamme on yliarvostettu kiltteyttä eli vihan naamioita, ymmärtämättä mitä kaikkea se aiheuttaa. Liiallinen kiltteys on hyvä esimerkki siitä, kun oma tahto ja rajat eivät saa olla olemassa, ja moni hylkää tiedostamattaan itsensä.

Mitä teemme työpajassa?

Työpajassa keskitymme erityisesti vihaan tunteena ja käymme siihen liittyviä rooleja läpi. Koemme vihaa kehollisesti ja opettelemme tuntemaan miltä yhteys siihen tuntuu. Teemme yhdessä konstellaation, mikä avartaa näkemystä kokemuksellisesti, ylisukupolvisesta traumasta vihaan liittyen, jotta työpaja olisi kaikille osallistujille mahdollisimman antoisa. Työpajassa on myös mahdollisuus purkaa patoutunutta vihaa turvallisessa ja kannatellussa tilassa. Työpajassa kaikki työskentely tapahtuu turvallisessa ja kannatellussa tilassa, jossa osallistujien omia rajoja kunnioitetaan.

Mitä tarvitset mukaan:

  • Juomapullo ja jotain syötävää
  • Rakennuksen alakerrassa on myös kauppa mistä voi ostaa ruokaa, pidämme välissä noin tunnin mittaisen ruokatauon
  • Ruuat ovat omakustanteisia
  • Tarjolla teetä maksutta

Koulutustaustaani:

  • lähihoitaja, terapeuttinen valmentaja, tällä hetkellä opiskelen perhekonstellaatioterapeutiksi
  • Lisäksi vuosien ajalta retriittejä, kursseja, kirjallisuutta sekä kokemuksellista, itsenäistä itsetuntemustyöskentelyä sekä oma kolmivuotinen psykoterapia.
  • Olen vetänyt pienryhmiä, yksilötapaamisia, kehollisia harjoituksia ja luentoja.

Kohtaan sinut myötätunnolla, herkkyydellä, lämmöllä ja läsnäolosta käsin. Tarjoan sinulle turvallisen ja tukevan tilan asioiden tarkastelua varten.

Järjestäjä:

Powerful Life - Therapy & Spirit Juha-Matti Heiskanen

Aika ja paikka:

4.6.2023 Klo 09.00-18.00 Kesto: 9H Mahdollisuuksien Tila, Pispala Selininkatu 5 33240 Tampere

Työpajan hinta

112€ + (alv) = 139 (sis.alv) Maksu tulee olla maksettuna ennen tapahtumaa.

Ilmoittautuminen:

Työpajaan mahtuu 9 henkilöä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Ilmoittautumiset 26.5. mennessä ilmoittautumislomakkeella tai osoitteeseen juha83matti.heiskanen@gmail.com / puh. 0456119082 

Peruutusehdot:

Huomioithan, että ilmoittautuminen työpajaan on sitova. Jos itse estyt osallistumaan työpajaan, voit luovuttaa paikan toiselle henkilölle. Hinnat eivät sisällä vakuutuksia. Mikäli osallistuminen perutaan alle 7 vrk ennen tapahtuman alkua, veloitetaan peruutus maksuna 25% osallistumismaksun kokonaissummasta. Mahdollisesta sairastumisesta tulee ilmoittaa järjestäjälle mahdollisimman pian, viimeistään ennen tapahtuman alkua (sairastuminen on hyväksyttävä syy eikä silloin mene mitään maksua). Mikäli osallistuja jättää ilmoittamatta, osallistuja on velvollinen maksamaan tapahtuman täysimääräisesti. Pidätän oikeuden tapahtuman aikataulujen muutoksesta mikäli ohjaaja sairastuu tai osallistujamäärä on alle 6 henkilöä tai muista itsestä riippumattomista syistä.

Asiakkaiden kokemuksia vihatyöpajasta:

Kiitos. Loit turvallisen tilan ilmaista tunteita ja tuli vahva olo, että minut hyväksytään myös vihan kanssa tai siis vihaisena. Olet paljon aihetta tutkinut joten fyysiset harjoitukset ja tanssit antoivat tällä kertaa eniten. 

-Katiana

En tuntenut vihaa. Luulin, että se on paha. Nyt toivotan sen tervetulleeksi. Kiitos, miten silmiä avartavaa. 

-Nimetön

Lämmin kiitos antoisasta, voimaannuttavasta, herättelevästä ja puhuttelevasta päivästä! Sain päivästä paljon enemmän kuin mitä osasin odottaa! 

-Tuija

Kiitos Juha-Matti Ihan mahtava työpaja. Monipuolinen avaava, lämmin, oivalluksia herättävä ja hyvin kokemuksellinen. Osaat luoda hienon tilan ja turvan ja ohjata/tukea läpi haastavien tunneprosessien. Kiitos 

-Heidi

Suuri kiitos koko ryhmälle ja Juha-Matille! Oli erittäin antoisa ja tunnerikas päivä. Ymmärrykseni vihasta kasvoi ja kaikki osallistujat heittäytyivät vahvasti ja muodostui turvallinen, puhutteleva päivä! Sydämmelliset kiitokset 

-Pasi

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page