top of page

la 06. heinäk.

|

Mahdollisuuksien tila - Tampere

Vapaudu voimaasi - vihatyöpaja

Vapaudu voimaasi on työpaja elinvoimasta, oman tahdon löytämisestä ja sen sanomiselle kyllä, mikä on missäkin hetkessä totta. Työpajassa luomme yhteyttä elinvoimaan, terveeseen vihaan sekä aggressioon.

Ilmoittautuminen on nyt suljettu
Katso muut tapahtumat!
Vapaudu voimaasi - vihatyöpaja
Vapaudu voimaasi - vihatyöpaja

Paikka & aika

06. heinäk. 2024 klo 9.30 – 18.00

Mahdollisuuksien tila - Tampere, Selininkatu 5, 33240 Tampere, Suomi

Tietoa tapahtumasta

Linkki Facebook-tapahtumaan

Vapaudu voimaasi -vihatyöpaja alkaa sillä, että ohjaaja luo turvallisen ja sallivan ilmapiirin. Turva on perustarpeemme ja kokemus turvasta on edellytys sille, että voimme syvemmin avautua ja vastaanottaa sitä, mitä meissä itsessä tapahtuu ja mitä meille annetaan. Turvan luominen työpajaan edellyttää ohjaajalta sitä, että hän on itse kokemuksellisesti turvassa, sekä sanoittaa asiaa ryhmälle eri tavoin, mikä luo turvaa ja kannattelua ryhmään.

Vihatyöpajassa olemme vihan, todellisen tahdon ja elinvoiman äärellä. Tutustumme vihaan ja terveeseen aggressioon tunteena ja katsomme itsessämme niitä väärinkäsityksiä, mitä vihaan liittyy. Monelle meistä viha on ollut kielletty tunne ja se estää meitä itsenäistymästä ja ilmentämästä omaa tahtoamme. Itsenäistyminen ja terve erillisyys edellyttävät meiltä yhteyttä vihaan ja omiin rajoihin. Kun opimme ensin sanomaan ei, niin tiedämme sen jälkeen mille sanoa kyllä. Vihaan liittyy monia väärinkäsityksiä kuten, että se olisi väärin, huonojuttu tai pahasta. Nämä väärinkäsitykset on oikaistava, jotta voimme itsenäistyä ja elää omannäköistä, sielukasta elämää.

Vihan valheellisia rooleja ovat kiltteys ja katkeruus. Kiltin roolissa ihminen sivuuttaa oman vihansa ja tahtonsa sekä hylkää itsensä. Kiltteys johtaa aina katkeroitumiseen, joka pitää meidät kiinni menneessä. Se, ettei meitä ei ole nähty omana itsenämme ja olemme tulleet monin tavoin hylätyksi, on kerryttänyt vihaa sisällemme. Patoutunutta vihaa on hyvä päästä purkamaan turvallisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä ja löytää yhteys omaan voimaan. Jos ihminen ei omista omaa vihaansa se ilmenee esimerkiksi rajattomuutena, passiivis-aggressiivisuutena, manipulointina, epäsuoruutena tai uhriutumisena. Työpajassa tutkimme näitä rooleja ja ilmiöitä ja luomme yhteyttä terveeseen vihaan ja aggressioon sallivassa ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Tervetuloa mukaan vapautumaan ja muistamaan todellinen luontosi ja voimasi.

Mitä teemme työpajassa:

Työpajassa luomme yhteyttä vihaan ja terveeseen aggressioon erilaisten kehollisten harjoitusten avulla. Teemme yhden isomman sekä pienempiä konstellaatioita vihaan liittyen. Työpajassa on myös mahdollista purkaa vihaa sille asetettuun kohteeseen yhdessä ohjaajan kanssa. Työpajassa kunnioitetaan jokaisen osallistujan henkilökohtaisia rajoja.

Mitä tarkoittaa konstellaatio? Konstellaatio (saks. Familienaufstellung) on saksalaisen psykoanalyytikko Bert Hellingerin kehittämä menetelmä, jonka ydin on tehdä näkyväksi ja muuttaa yksilön sekä yhteisön välisiä rakenteita elämää, terveyttä ja hyvinvointia edistäväksi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Systeeminen_konstellaatio

Mitä voit saada työpajasta:

- yhteyden todelliseen tahtoosi ja voimaasi 

- tunnistamaan tarpeitasi 

- tuntemaan aidon itsesi 

- saamaan yhteyden tunteisiisi 

- vahvistamaan kehoyhteyttäsi

- oppia tunnistamaan eri osia itsestäsi

Mitä tarvitset mukaan:

- Juomapullo ja jotain syötävää 

- Pidämme välissä tunnin mittaisen ruokatauon 

- Ruuat ovat omakustanteisia 

- Tarjolla teetä ja pientä purtavaa maksutta

Alustava ohjelma:

Aamu: 

- Tutustuminen ja aloituspiiri 

- Läsnäoloharjoitus, laskeutuminen tilaan 

- Konstellaatiotyöskentelyä 

- Jakamista 

Lounas (noin klo:12.00) 

Iltapäivä: 

- Pienryhmätyöskentelyä, konstellaatio menetelmää hyödyntäen + jakamista 

- Musiikkia ja vapaata liikettä 

- Kehollinen harjoitus aihe, rajat

- Tietoa ja keskustelua aihe, viha 

- Päivän koonti ja loppupiiri 

Päivä elää ryhmän tarpeiden mukaisesti!

Koulutustaustaani:

Lähihoitaja, terapeuttinen ja henkinen ohjaaja, perhekonstellaatio-ohjaaja ja tällä hetkellä opiskelen sairaanhoitajaksi. Lisäksi minulla on vuosien ajalta retriittejä, kursseja, kirjallisuutta sekä kokemuksellista, itsenäistä itsetuntemustyöskentelyä sekä oma kolmivuotinen psykoterapia. Vedän pienryhmiä, yksilötapaamisia, kehollisia harjoituksia ja luentoja. Tavoitteena minulla on auttaa ihmisiä löytämään itsensä, voimaantumaan ja muistamaan ketä he todella ovat.

Kohtaan sinut myötätunnolla, herkkyydellä, lämmöllä ja läsnäolosta käsin. Tarjoan sinulle turvallisen ja tukevan tilan asioiden tarkastelua varten.

Järjestäjä: Powerful Life - Therapy & Spirit Juha-Matti Heiskanen

Somekanavat: IG: @juhamattiheiskanen TikTok: @juha_matti youtube: @juhamattiheiskanen Facebook: Juha-Matti Heiskanen

Aika: 6.7.2024 Klo 09.30.-18.00

Työpajan hinta: 

135€ (sis.alv) Maksu tulee olla maksettuna ennen tapahtumaa.

Tästä pääset katsomaan ilmaisen esittelyvideon vihasta! https://youtu.be/dCAF79oeJJY

Työpajaan mahtuu 9 henkilöä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Ilmoittautumiset  29.6. mennessä, ilmoittautumislomakkeella tai osoitteeseen juha83matti.heiskanen@gmail.com 

puh. 0456119082

Peruutusehdot: Huomioithan, että ilmoittautuminen työpajaan on sitova. Jos itse estyt osallistumaan työpajaan, voit luovuttaa paikan toiselle henkilölle. Hinnat eivät sisällä vakuutuksia. Mikäli osallistuminen perutaan alle 7 vrk ennen tapahtuman alkua, veloitetaan peruutus maksuna 25% osallistumismaksun kokonaissummasta. Mahdollisesta sairastumisesta tulee ilmoittaa järjestäjälle mahdollisimman pian, viimeistään ennen tapahtuman alkua (sairastuminen on hyväksyttävä syy eikä silloin mene mitään maksua). Mikäli osallistuja jättää ilmoittamatta, osallistuja on velvollinen maksamaan tapahtuman täysimääräisesti. Pidätän oikeuden tapahtuman aikataulujen muutoksesta mikäli ohjaaja sairastuu tai osallistujamäärä on alle 6 henkilöä tai muista itsestä riippumattomista syistä.

Asiakkaiden kokemuksia vihatyöpajasta:

Kiitos. Loit turvallisen tilan ilmaista tunteita ja tuli vahva olo, että minut hyväksytään myös vihan kanssa tai siis vihaisena. Olet paljon aihetta tutkinut joten fyysiset harjoitukset ja tanssit antoivat tällä kertaa eniten. 

En tuntenut vihaa. Luulin, että se on paha. Nyt toivotan sen tervetulleeksi. Kiitos, miten silmiä avartavaa.

Lämmin kiitos antoisasta, voimaannuttavasta, herättelevästä ja puhuttelevasta päivästä! Sain päivästä paljon enemmän kuin mitä osasin odottaa! 

Kiitos Juha-Matti Ihan mahtava työpaja. Monipuolinen avaava, lämmin, oivalluksia herättävä ja hyvin kokemuksellinen. Osaat luoda hienon tilan ja turvan ja ohjata/tukea läpi haastavien tunneprosessien. Kiitos 

Suuri kiitos koko ryhmälle ja Juha-Matille! Oli erittäin antoisa ja tunnerikas päivä. Ymmärrykseni vihasta kasvoi ja kaikki osallistujat heittäytyivät vahvasti ja muodostui turvallinen, puhutteleva päivä! Sydämmelliset kiitokset.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page